سه شنبه , 14 آذر 1402 - 3:31 بعد از ظهر

آغاز به کار هیئت رئیسه جدید انجمن جوجه یک روزه از هفته آینده/ آیا قیمت جوجه یک روزه افزایش پیدا خواهد کرد؟

 

محمدکریم فکوری عضو منتخب هیات رئیسه انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه در مصاحبه با خبرنگار دامیران، برگزاری انتخابات هیات مدیره این انجمن را پرشور توصیف کرد و گفت: پس از کش و قوس هایی که انجمن جوجه یکروزه در چندین مرحله برای انتخابات تجربه کرد، در نهایت هیئت مدیره قبلی، انتخاباتی در شان صنعت انجام داد. این انتخابات با حضور پرشور اعضا انجام شد. انتخابات بسیار شفاف و روشنی بود و افرادی از هر دو جناح انتخاب شدند.
وی در ارتباط با سیاستهای آتی این انجمن گفت: هیئت مدیره جدید هنوز جلسه ای برگزار نکرده است. هفته آینده جلسه انتخابات داخلی برگزار خواهد شد. حتماً هیئت مدیره جدید سیاست‌های جدیدی در راستای شرایط جدید صنف در پی حذف ارز ترجیحی اتخاذ خواهد کرد.
این عضو منتخب هیات مدیره انجمن جوجه یک روزه، در توضیح شرایط روز تولیدکنندگان این صنف گفت: تولیدکنندگان جوجه یکروزه در حال حاضر تقریباً همان وضعیت بحرانی سابق را دارند. همچنین مازاد مرغ منجمد داخلی و وارداتی در کنار تولیدی که ما در ماه های گذشته داشتیم، بازار را از روال طبیعی خود باز می­دارد. بازار هنوز نتوانسته است قیمت واقعی خود را پیدا کند. پایین بودن قیمت فروش مرغ نسبت به قیمت تمام شده آن، انگیزه مرغدار را برای جوجه ریزی کاهش داده است. به هر حال مرغدار هم یک فعال اقتصادی است و با محاسبه هزینه و فایده در شرایط امروز، جوجه ریزی را به صرفه و اقتصادی نمی داند.
وی تصریح کرد: ما تماس هایی از طرف مرغداران داریم که می­گویند تنها در صورتی جوجه می خرند که قیمت آن زیر ۱۰ هزار تومان باشد. در حالی که قیمت تمام شده جوجه بالاتر از این حرف هاست.

فکوری قیمت تمام شده جوجه یکروزه نژاد های خارجی ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان و نژاد آرین را ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد. وی خاطر نشان کرد که دلیل بالاتر بودن قیمت جوجه نژاد آرین نسبت به وارداتی ها، میزان تولید کمتر این نژاد در برابر هزینه های ثابت است.

شاید این مطلب هم مورد نظر شما باشد :   روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن نهاده بارگیری می شود

وی توضیح داد: هزینه های ثابت تولید مانند هزینه دان، هزینه های انرژی، هزینه های کارگری، و …. یک عدد ثابت است. اما یک مرغ مادر نژاد راس در یک دوره پرورش ۱۵۰ جوجه و یک مرغ مادر نژاد آرین ۱۰۰ جوجه تولید می کند. این باعث می‌شود که قیمت تمام شده جوجه های نژاد آرین نسبت به نژاد خارجی بالاتر باشد. این در حالی است که امروزه مرغداران گوشتی، جوجه نژاد آرین را با قیمتی در حدود ۴ تا ۶ هزار تومان می خرند، نژاد خارجی کاپ را ۹ تا ۱۰ هزار تومان و نژاد راس را تا ۱۲ هزار تومان.

این فعال صنفی در توضیح تصمیم مجمع انجمن برای توقف مقطعی تولید گفت: قرار بر این بود که تولیدکنندگان جوجه یکروزه دوره هایی را اقدام به قرار دادن تخم مرغ در دستگاه نکنند و تولید نداشته باشند تا قیمت جوجه واقعی شود. ولی دستگاه‌های نظارتی اجازه این کار را به ما ندادند. این تصمیمی بود که در مجمع مصوب شده بود و به ما به عنوان هیات رئیسه از طرف اعضا تکلیف شده بود. ولی فشارهایی که روی تولیدکنندگان گذاشته شد ما را از عملیاتی کردن این تصمیم باز داشت.
فکوری تاکید کرد: همین امروز هم با قیمت جوجه ۹ تا ۱۰ هزار تومان، تولیدکنندگان جوجه یکروزه در حال تحمل ضرر هستند. دستگاههای نظارتی که به ما اجازه ایجاد وقفه در تولید ندادند، کوچکترین مسئولیتی در قبال ضرر و زیانی که به ما تحمیل می کنند تقبل نکرده اند. دولت به بهانه تامین غذای مردم به ما می گوید شما باید مشکل خود را از طریق دیگری حل کنید. اما طریق دیگری را هم به ما نشان نمی دهند. البته وعده هایی هم وجود داشته است. به عنوان مثال به ما گفته شد که معاون اول رئیس جمهور دستور داده اند که معادل یک ماه ضرر و زیان صنعت ما را به مبلغ دو هزار میلیارد تومان از طرف دولت خسارت پرداخت کنند. ولی در عمل چنین اتفاقی نیفتاده است. اینها صحبت هایی هستند که همه ما میدانیم که وعده های سر خرمن هستند.
عضو منتخب هیات رئیسه انجمن جوجه یک روزه در پاسخ به این سوال خبرنگار دامیران که با احتمال افزایش جوجه ریزی در فصول سرد سال، آینده صنعت تولید جوجه یک روزه در شش ماه آتی را چطور پیش بینی می کنید؟ گفت: در کشور ما مدیریت و برنامه ریزی وجود ندارد. ما در تشکل مجاز به برنامه ریزی نیستیم. تنها کاری که تشکل می تواند انجام دهد این است که زمانی که به دلیل تصمیمات غیر کارشناسی دولتی صنف دچار مشکل شد، برای حل بحران تصمیم بگیرد.

شاید این مطلب هم مورد نظر شما باشد :   فهرست پیشنهادی جهادکشاورزی برای تخصیص ارز ۸ قلم کالای اساسی اعلام شد

وی تاکید کرد: ما برنامه ریز نیستیم. دستور را معاونت امور دام و ستاد تنظیم بازار به ما ابلاغ می کند. اگر تصمیم به عهده خود ما باشد اعتقاد ما بر این است که تولید ماهانه بالای ۸۰ میلیون جوجه مورد نیاز کشور نیست. مردم به دلیل فشارهای اقتصادی بیشتر از این مرغ مصرف نمی کنند. تولید بیشتر از این میزان برای صنعت قابل توجیه نیست. ولی دولت اصرار به تولید ۱۳۰ میلیون جوجه در ماه کرد که نتیجه را با کاهش قیمت جوجه یک روزه تا نزدیک به رایگان شاهد بودیم.

فکوری گفت: وقتی نظر کارشناسی دولت غلط از آب در می‌آید و تولید کننده با زیان سنگین مواجه می شود، کسی پاسخگو نیست. به اعتقاد تولیدکنندگان راه عبور از این شرایط کاهش حجم تولید است. اما این اجازه را به ما نمی دهند. در حال حاضر میزان تولید ما چه چیزی در حدود ۹۵ تا ۱۰۰ میلیون جوجه در ماه است.
این فعال صنفی در توضیح نتیجه دخالت های دولتی و عدم واقعی شدن قیمت مرغ گفت: در مقطعی حجم زیادی گوشت مرغ وارد کشور شد. تولیدات داخلی نیز توسط پشتیبانی خریداری، منجمد و ذخیره سازی شد. از آنجایی که این گوشت ها تاریخ مصرف مشخص دارند به محض اینکه قیمت مرغ به سمت واقعی شدن حرکت می کند، این مرغ های منجمد از طرف پشتیبانی وارد بازار می‌شوند. این باعث افت قیمت گوشت مرغ شده و باز قیمت ها از عدد واقعی فاصله می گیرند. در همین یکی دو روز گذشته، قیمت جوجه یک روزه ۱ تا ۲ هزار تومان افت داشت. چرا که پشتیبانی با تزریق ذخایر مرغ خود به بازار، آن هم به ۲۰ هزار تومان زیر قیمت، باعث کاهش قیمت مرغ شد و این تمایل مرغدار را به جوجه ریزی کاهش داد.
فکوری بر لزوم اجرایی شدن طرح کالابرگ الکترونیک تاکید کرد و گفت: مجلس، دولت را به ارائه کالابرگ الکترونیک تکلیف کرد. ولی دولت همچنان به بهانه های مختلفی مانند آماده نبودن زیرساخت‌ها، از عملیاتی کردن این طرح طفره می رود. مردم به دلیل اوضاع بد اقتصادی یارانه خود را صرف خرید مرغ نمی کنند. در حالیکه این یارانه ای بود که پیش از این به تولید اختصاص پیدا می کرد. قرار بود به عنوان طرح مردمی سازی یارانه ها این یارانه از تولید خارج شده و در اختیار مردم قرار بگیرد تا مردم با کالابرگ الکترونیک محصول تولیدی ما را بخرند. این پول به بخش تولید گوشت و مرغ تعلق دارد. بدون شک اگر کالابرگ الکترونیک اجرایی شود بخشی از مشکلات ما حل خواهد شد
وی در ارتباط با مطالبات نهاده های مرغداران تا قبل از ۲۱ اردیبهشت ماه بر مبنای قیمت ارز ترجیحی گفت: طلب سویای مرغداران پرداخت شده ولی ذرت همچنان بلاتکلیف است.

شاید این مطلب هم مورد نظر شما باشد :   ارز ترجیحی مانع تحقق خودکفایی در برخی تولیدات شد

درباره ی نویسنده

مطلب پیشنهادی

اقدامات موثر بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از تولیدکنندگان تخم‌مرغ

👈 محمد مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا گفت: ۲۰ درصد از تولید تخم‌مرغ کشور …